Wie ?

Ik ben Henneke van de Wateringen.
(1962)

In 1995 ben ik via voetreflex massage, bij Shiatsu terecht gekomen waarna mijn reis door massage land verder ging met Jin Shin Do, Gua Sha, Stoelmassage en Medical Taping. 

Door in contact te zijn gekomen met Shiatsu, een Japanse drukpunt massage, ben ik ook in het Zen Boeddhisme geraakt en beoefen dit sinds 2000, ik heb meerdere retraites gedaan op de Noorder Poort in Wapserveen. 

In 2004 ben ik mij gaan bekwamen in yoga en ben ik een power en easy flow yoga opleiding bij Tonnie Goes in Montfoort gaan doen. Om mij verder te bekwamen ben ik in 2010 gestart met een opleiding bij de Yoga Academy van Simon Low in West Essex UK, een vooruitstrevende Engelse Yoga leraar. Ik heb deze opleiding in het voorjaar van 2012 in Engeland afgerond en ben nu aangesloten bij de British Wheel of Yoga (RYS200).Voor verdere kennis en ervaring ga ik naar bekende Yogadocenten zoals: Baron Baptiste, 
Sarah Powers, Donna Farhi, Kyra de Vreeze, Kausthub Desikachar. Ook bezoek ik regelmatig de Yoga scholen Yogadreams en Yogamoves om bij collega docenten lessen te volgen. 

Door de yoga ben ik me meer met Vipassana meditatie gaan bezig houden omdat dit mooi aansluit op elkaar. Ook hierin heb ik inmiddels diverse retraites gedaan bij Doshin Houtman van Inzicht & Bevrijding.

Sinds 2011 beoefen ik zelf Yoga Nidra wat ik echt een cadeau vind.                                         En in 2014 heb ik een Yoga Nidra TT opleiding Satyananda style in Utrecht gedaan (26 h) 

Hierna diverse 1 daagse Nidra workshops gevolgd bij oa Maaike Chavanu, Matsyendra en Ben Wolff in London UK.

In 2016 ben ik me nog meer gaan verdiepen in de wereld van Yoga Nidra en en heb de opleiding bij YOGA NIDRA NETWORK in London in Januari 2017 afgerond. (45h) 

In sep 2016 heb ik de opleiding Soundfulness bij Coen Tuerlings gedaan dit is een van de beste workshop die ik ooit gedaan heb. 'everyone loves it !!! ik kan dit met alles combineren na de Yoga, voor de Nidra, na een massage en als een opzich zelf staand klank bad. 

Een andere meditatieve oefening die ik sinds de zomer van 2011 heb ontdekt en wat mij heel veel plezier geeft is Miksang fotografie, fotograferen vanuit een Vrolijk Hart, door rustig wandelend de alledaagse schoonheid te fotograferen. Het is voor mij naast het meditatieve ook een heerlijke ontspannen creatieve uiting. Iets waar ik blij van wordt. Hier zal ik in 2017 een introductie workshop in gaan geven.